واحد کنترل آلودگی (PCU) در رستوران چیست؟

کیفیت هوا یک نگرانی در سراسر جهان است. از ایتالیا تا برزیل و ایران، آشپزخانه‌های تجاری بیشتر به فکر نصب واحدهای کنترل آلودگی (PCU) هستند. این کار گاهی اوقات داوطلبانه صورت می‌گیرد، اما نیاز است که نصب PCU توسط تعداد فزاینده‌ای از مقامات محلی و منطقه‌ای به یک قانون تبدیل شود. اگر هنوز نمی‌دانید واحد کنترل آلودگی چیست و چه کسی باید از آن استفاده کند با متخصصان تصفیه دود پاک زیست (شادتکس) همراه باشید تا این موضوع را بررسی کنیم:

بیشتر بخوانید: هدف از خرید سیستم تصفیه دود چیست؟

نقش رستوران‌ها در آلودگی هوا

احتمالا از خودتان می‌پرسید که چگونه رستوران‌ها در آلودگی هوا نقش دارند. حتی ممکن است از خود بپرسید: «در مورد ماشین‌ها، کامیون‌ها، پالایشگاه‌ها و کارخانه‌ها چطور؟ چگونه کسی می‌تواند رستوران‌ها را با چنین چیزهایی مقایسه کند؟» اما متخصصان این کار را کرده و چیزی که متوجه شده‌اند ممکن است شما را شگفت زده کند.

یک مطالعه اخیر توسط دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید نشان داد که چاربرویلرهای تجاری بیش از کامیون‌های حمل و نقل 18 چرخ و دودکش‌های کارخانه ها به کیفیت هوا آسیب می‌رسانند. مهندس اصلی توسعه برای این مطالعه، بیل ولش، گفت: «انتشار گازهای گلخانه‌ای تجاری منبع بسیار مهمی از ذرات معلق است… بیش از دو برابر سهم همه کامیون‌های دیزلی سنگین».

حتی مقایسه‌ای انجام شد مبنی بر اینکه تهیه یک نان همبرگر ذغالی برابر با رانندگی یک کامیون 18 چرخ موتور دیزلی برای 143 مایل در بزرگراه است. در گزارش مشابهی گفته می‌شود که سرخ‌کن‌های با چربی 9 برابر بیشتر از اتوبوس‌ها دود تولید می‌کنند.

مقایسه رستوران‌ها با وسایل نقلیه موتوری ممکن است عجیب به نظر برسد. اما واقعیت این است که آلودگی رستوران‌ها می‌تواند برای افراد مضر باشد، به ویژه کسانی که آسم یا سایر مشکلات سلامتی دارند. این فقط کیفیت هوای بیرون نیست که تحت تأثیر قرار می‌گیرد. یک مطالعه توسط آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) در واقع نشان می‌دهد که دود رستوران‌ها می‌تواند وارد خانه‌ها و ساختمان‌های مجاور شود و آلودگی هوای خانگی را افزایش دهد.

دلایل استفاده از واحد کنترل آلودگی در رستوران

واحد کنترل آلودگی به کاهش دود و بو کمک می‌کند. دود یکی از آشکارترین آلاینده‌های هوا ناشی از فعالیت رستوران‌ها است. در حالی که دود متلاطم و عطر گوشت تند ممکن است برخی از مشتریان را مجذوب خود کند، برای بسیاری از آن‌ها یک نقطه درد است. اینکه آیا چیزی بوی خوبی می‌دهد یا نه کاملا ذهنی است، به علاوه هیچ کس دوست ندارد خانه‌اش همیشه بوی همبرگر بدهد.

بو نه تنها می تواند شدید باشد، بلکه می تواند نفس کشیدن را سخت کند و باعث تشدید (و حتی ایجاد) مشکلات تنفسی مانند آسم شود. اثرات آن با دود سیگار دست دوم مقایسه شده است. مهار ذرات دود ممکن است دشوار باشد، زیرا آنها بسیار کوچک هستند. اندازه ذرات دود ناشی از پخت و پز بین 0.3 تا 0.8 میکرون است و یک میکرون تنها 1/25400 اینچ خواهد بود.

دود رستوران نیز در بسیاری از مناطق به مه دود کمک می‌کند و حتی می‌تواند باعث مشکلات دید شود. اما دود و بو تنها مشکل ما نیستند. دود در آشپزخانه همچنین حاوی سطوح بالایی از مونوکسید کربن و همچنین آئروسل‌های میکروسکوپی گریس و ترکیبات آلی فرار است. این مواد می‌توانند در ساختمان‌ها و خانه‌های مجاور نفوذ کنند.

بیشتر بخوانید: مزیت خرید دستگاه تصفیه دود کباب

یکی از بدترین آلاینده‌های ناشی از دود رستوران‌ها گریس است. تجمع کثیف و چرب فقط ناخوشایند و غیربهداشتی نیست. همچنین می‌تواند به یک خطر آتش سوزی تبدیل شود.

اهمیت خرید واحد کنترل آلودگی

واحدهای کنترل آلودگی به کاهش رسوبات و تجمع چربی کمک می‌کنند، اما همه آشپزخانه‌های تجاری به یک میزان در این کنترل آلودگی نقش ندارند. برخی از بزرگ‌ترین متخلفان با عدم توجه به خرید واحد کنترل آلودگی و حتی خرید دستگاه تصفیه دود در آلودگی هوا سهیم هستند.

عملیات پخت و پز مانند کباب پختن دود متراکم پر از چربی و ذرات کربن تولید می‌کند. دود به عنوان یک محصول جانبی از چربی گوشت هنگامی که روی سطح اجاق می‌چکد، ایجاد می‌شود. هر چه میزان چربی بیشتر باشد، دود بیشتری داریم.

اجاق‌های چوبی پیتزا و اجاق‌های هیزم سوز نیز از عوامل اصلی آلودگی هوا هستند. محبوبیت آن‌ها باعث شده تا سازمان‌های دولتی محلی قوانین جدیدی را برای تنظیم انتشار گازهای گلخانه‌ای خود معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: فروش تصفیه دود رستوران در تهران

چرا به واحد کنترل آلودگی نیاز داریم؟

شاید از خودتان بپرسید که آیا رستوران من نیاز به استفاده از واحد کنترل آلودگی دارد؟ جوامع در سراسر جهان علاقه بیشتری به کمک به حفاظت از محیط زیست نشان می‌دهند. PCU در حال حاضر توسط هیچ مجموعه‌ای از کدها یا استانداردهای بین المللی یا ملی ضروری اعلام نشده. اما بسیاری از جوامع شروع به تصویب قوانینی کرده‌اند که استفاده از PCU را برای کنترل دود قابل مشاهده، انتشار ذرات، گریس و بو الزامی می‌کند.

اگر بوی نامناسبی را استشمام می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم از PCU استفاده کنید. اگر دود آشپزخانه شما بیش از 20 درصد باشد، ممکن است تخلف بهداشتی انجام داده باشید. هوای خروجی رستوران طبق استانداردهای مختلف نباید حاوی دود یا ذرات قابل مشاهده باشد. برای مثال، عملیات ذغال‌سازی معمولی، دودی تولید می‌کند که حدود 60 تا 70 درصد تیرگی دارد. اگر می‌توانید دود را از هود بیرونی رستوران مشاهده کنید، احتمالا به PCU نیاز خواهید داشت.

بیشتر بخوانید: بهترین تصفیه کننده هوا برای دود

کلام آخر

به یاد داشته باشید که خرید واحد کنترل آلودگی در ایران هنوز باب نشده و بهتر است خرید دستگاه‌های تصفیه دود و بو را مد نظر قرار دهید. از آنجایی که ثابت شده دود ناشی از پخت غذا در رستوران هم تاثیر زیادی بر آلودگی هوا دارد، متخصصان تصفیه دود پاک زیست (شادتکس) با تکیه بر تجربه چندین ساله خود انواع دستگاه دود سوز را طراحی و تولید می‌کنند تا زمان تهیه آنها به تجهیزات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تجهیزات از پل‌های ارتباطی ما استفاده کنید.